Ajánlom magunkat, mert

  • nem kell németül beszélned ahhoz, hogy el tudd intézni a német adóbevallásod

  • nem kell a német hivatalokat felkeresned

  • nem kell fordítóhoz menned, ugyanis mi segítünk értelmezni minden a német adóhivataltól kapott levelet

  • nem kell feltétlenül személyesen megjelenned az irodánkban, hiszen a szükséges dokumentumokat postán vagy e-mailben is eljuttathatod hozzánk, illetve folyamatosan tudod telefonon is tartani velünk a kapcsolatot

Mit kell tenned először? 

1. Igényeld meg az adóbevallás elkészítéséhez szükséges nyomtatványainkat!

2. Ezután postán vagy e-mailben elküldjük a kért nyomtatványokat. Akár néhány óra múlva már a kezedbe is veheted az űrlapokat.

3. A nyomtatványok magyar és német nyelven íródtak, így biztosan érteni fogod, de ha mégis elakadsz a kitöltés közben, keress minket bizalommal és mi segítünk!

4. A nyomtatványokat kitöltve, leigazoltatva, a szükséges igazolásokkal, mellékletekkel együtt küldd vissza nekünk, és mi megkezdjük annak feldolgozását. 

5. Amint elkészül a bevallásod, jelentkezünk.

Minden egyes adóbevallást ügyfélre szabottan dolgozunk fel.

Az adó kiszámításánál figyelembe veszik pl.: a családi állapotot, a kettős háztartást, és az egyéb adóalap csökkentő tételeket is. Tehát a levont adók jelentős része visszaigényelhető, amennyiben rendelkezésre állnak az ehhez megfelelő dokumentumok.

Németországban progresszív adórendszer van, vagyis akinek magasabb a jövedelme, magasabb adót fizet. 

Az adóbevallás benyújtásának határideje:

Aki adóbevallásra kötelezett annak, az adóévet követő május 31.-ig kell az adóbevallását benyújtania. Abban az esetben, ha bejegyzett könyvelővel készítteti el azt, úgy lehet kérni az év végéig történő meghosszabbítást.

Aki nem kötelezett német adóbevallás beadására, az kérheti az adó megállapítását a tárgyévet követő 4. év végéig. Például a 2014-es évről az adóbevallást bizonyos esetekben 2018.dec.31-ig lehet benyújtani.

Amennyiben az adóhivatal (Finanzamt) emlékeztetőt küld az adóbevallás beadásáról, úgy a felszólításban szereplő határidő lesz az, ami rád vonatkozik. 

A gyors ügyintézés érdekében a német adóbevalláshoz szükséges nyomtatványainkat itt igényeld meg.